Pentru realizarea GaNS-ului de CuO aveți nevoie de o bobină sau o placă de cupru normale și de o bobină sau o placă de cupru nano acoperită. Conectați cuprul normal la cuprul nano acoperit cu o sârmă de cupru și introduceți-le într-o soluție de apă sărată. Pentru a accelera procesul de realizare a GaNS-ului, puteți utiliza o cantitate mică de curent continuu și un mic aerator (pompă de aerare pentru acvariu). O sursă de alimenatre de curent continuu care furnizează aproximativ 15mA între cele două plăci sau bobine poate fi utilizată în locul sârmei de cupru dintre cele două plăci. Polul negativ al dispozitivului este conectat la cuprul nano acoperit, iar polul pozitiv al dispozitivului este conectat la cuprul normal. Dacă utilizați curent electric trebuie să folosiți un aerator pentru a furniza oxigen suplimentar soluției de apă sărată. După câteva ore va apărea un strat turcoaz pe fundul containerului. Acesta este GaNS-ul de CuO. Pentru a obține rezultate mai bune, puteți monta un ventilator de calculator între cele două plăci, în locul sârmei sau a sursei de curent.

ATENȚIE: niciodată nu atingeți GaNS-urile cu nici o parte a corpului!

Utilizare și aplicații ale GaNS-ului de CuO

Cuprul reprezintă corpul fizic (în conexiune cu interacțiune câmpului); el afectează țesutul muscular și sistemul nervos. Cuprul este responsibil pentru comunicarea prin nervi și acționează ca un dezinfectant.

Fundația Keshe Ghana, în colaborare cu Institutul Național de Cercetare Atomică, a efectuat teste prin care apa de băut contaminată microbial a fost curățată folosind apă de Gans de CO2 și CuO. Apa contaminată a fost curățată de contaminanți și transformată în apă de băut. Bacteriile, sărurile și chiar arsenicul și mercurul sunt neutralizate prin folosirea apei de Gans de CuO, până la nivelul la care aceste elemente dăunătoare nu au mai fost detectabile în eșantioanele de test cu apă contaminată. Apa de Gans de CuO poate fi utilizată în multe zone ca un dezinfectant natural (ex: camerele în care se produc alimente, spitale, bucătării, toalete, băi, etc).

CuO este de asemenea folosit și la producerea de energie.